Utstilling og konkurranser

Selv om vi foretrekker å drive med brukshund konkurranser, agility og lignende så har vi også en fot innenfor utstillingsverden. Å få en hund til å oppføre seg i utstillingsringen, omgitt av publikum og mange fremmede mennesker er en utfordring i seg selv. Derfor synes vi dette også er et spennende område å jobbe med.

Trening til utstilling

Det ligger mange timers trening i å sikre at en hund er klar til å stilles ut. Hunden må gå pent i ringen og vise frem en avslappet og god gangart. Det skjer ikke hvis hunden drar i båndet og gjør som den vil. Den må ikke bli distrahert av folkene rundt og heller ikke av hundene i ringen. Da trekkes det i poengene.

Dommeren skal kunne ta på hunden og undersøke både øyne, ører og munn. Hunden skal stå pent, med en stolt hale føring. Dette er vanskelig for mange hunder.
Så det ligger mye trening bak en vellykket utstilling.

Den som leder hunden i ringen, må være rolig så ikke nervene smitter til hunden. Derfor hjelper vi gjerne både med trening og vi leder hunden rundt i ringen. Det kan være enklere for en relativ fremmed å holde nervene i ro i slike situasjoner.

Agility og flyball

Vi elsker agility ettersom dette lar hunden bruke alle sine naturlige egenskaper som smidighet, spenst og fokus. Så vi har intensive agility kurs hver sommer og vi konkurrere innimellom konkurransene.

Flyball er en konkurranse hvor hunden skal hoppe over hindre, løpe og ta en ball. Så skal hunden ta ballen i munnen og løpe tilbake samme veien. Jo raskere, jo bedre.

Det er ikke så mange konkurranser med flyball i Norge enda, men vi håper på at dette endrer seg de neste årene. Denne konkurransen passer for alle hunder som elsker å løpe og ikke minst, hunden må elske å jakte på baller.

Andre konkurranser

Vedsiden av disse konkurransene så driver vi litt med spor-trening og litt av hvert annet. Det er alltid noe moro vi kan finne på sammen med hunder og spesielt når man har litt konkurranseinstinkt noe vi har.

Dommere

Hundemiljøet i Norge er relativt lite og derfor trenger vi alltid nye dommere. Vi stiller opp som dommere når vi kan, men vi driver også med opplæring av dommere. Så hvis du ønsker å ta skrittet videre og utdanne deg som dommer så kan vi hjelpe. Det eneste som kreves er at du er lidenskapelig opptatt av hunder.