Lydighetstrening

En lydig hund er en lykkelig hund, men det betyr ikke at det er en passiv hund. For mange eiere tror feilaktig at det å trene lydighet betyr at man skal undertrykke hundens personlighet. En god lydighetstrening vil sikre at hunden trives, får lov til å utfolde seg, men også vet å oppføre seg.

Sitt, dekk og bli

De helt grunnleggende kommandoene som enhver hund må kunne er sitt, dekk og bli. Ved å bruke disse enkle kommandoene så kan man sørge for å holde kontroll over hunden i forskjellige situasjoner. Har man noen i nær familie eller venner som er litt redd for hunder så vil de kunne bli mer avslappet hvis de ser at hunden er under kontroll.

Ved å be hunden om å ”dekk, bli”, så kan man lære opp hunden til å ha et bestemt sted å være når det skal være ro i huset. Husk at en hund trenger mer søvn enn et menneske. En hund som går og tråkker eller en hund som hele tiden er opptatt av hva som skjer rundt seg, vil ikke få nok søvn og ro. Dermed kan man risikere å få en hyper hund som sliter med å finne roen. Dette kan igjen føre til atferdsproblemer.

Begynn og avslutt leken

Når vi snakker om grunnleggende kommandoer så ønsker vi også å ta opp noe som mange hunder og hundeiere sliter med; gode avslutninger på lek og andre aktiviteter. Mange hunder venner seg til at de kan komme til eieren og få oppmerksomhet hver gang. Enten fordi eieren da begynner å leke med hunden eller fordi hunden får kos eller får en annen type oppmerksomhet.

Det er viktig å være oppmerksom på denne type adferd. Det er selvsagt veldig koselig, men en svært aktiv hund eller en svært urolig hund kan utvikle negativ adferd på grunn av dette. Så hunden må også lære seg at det ikke er hunden som bestemmer når leken skal begynne eller avsluttes. Eieren må sørge for å avslutte leken på en god måte og eieren skal ikke alltid være tilgjengelig for lek. Dette vil gi et bedre forhold mellom eier og hund.

Flere kommandoer

Når man har fått inn de grunnleggende kommandoene så er det på tide å legge til noen flere. Man behøver ikke å være et konkurransemenneske eller ønske å delta i konkurranser for å trene hunden til å adlyde flere kommandoer.
Lydighetstrening og det å jobbe sammen med hunden gir begge parter et tettere bånd.

En hund som er urolig eller rastløs, vil ofte få det mye bedre med flere mentale utfordringer. Å lære seg flere kommandoer og jobbe sammen med eieren er mental trening som gjør hunden like sliten som en lang tur.

Treningen behøver heller ikke å være bare fokusert på lydighet. Hunden kan lære seg å hoppe på kommando, søke etter leker eller mennesker eller annet. Alt dette betyr mye moro for både eier og hunder.

Vi tilbyr

Vi tilbyr trening på vår store gård i Hedmark, med et stort inngjerdet område. Her kan man trygt slippe hunden og trene på innkalling. Med dagens strenge båndtvang lover så har de færreste mange muligheter til å slippe hunden løs i hverdagen. Dette gjør det vanskelig å trene på innkalling. Så vi har lagt opp et eget opplegg for dette.

Videre så tilbyr vi også en-til-en timer enten hos oss eller ute hos kundene. Ettersom vi reiser mye så har vi ofte muligheten til å stikke innom kunden i deres hjem. Vi tar også konsultasjoner via nett, hvor vi snakker med kunden via skype og kan gi konkrete råd og tips. Vi ønsker å følge opp alle våre kunder for at de skal få maksimalt utbytte av timene. Derfor er dette inkludert i prisen.